Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

"ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ "Ο ΚΟΥΤΣΟΣ ΠΕΙΡΑΤΗΣ"

   
                                                       






                                      ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ « Ο ΚΟΥΤΣΌΣ  ΠΕΙΡΑΤΗΣ»
                   
                                                   ΚΑΛΟΣ  ΜΑΣ  ΜΗΝΑΣ

Περνώντας τακτικά έξω από το Δημοτικό Σχολείο της Αμαραντείου ,παρατήρησα ένα ταμπλό ,που κατά διαστήματα έχει διάφορες αναρτήσεις με θέματα επίκαιρα ,διδακτικά, ιστορικά ,που τραβούν την προσοχή των περαστικών και ιδιαίτερα των παιδιών του Σχολείου ,που τα περιμένουν πώς και πώς. Δράστης…..ο Ανώνυμος Μαθητής , όπως υπογράφει.
    Σήμερα εμείς σας παραθέτουμε την τελευταία ανάρτηση.

Φεβρουάριος ή Φλεβάρης, όπως καθιερώθηκε να τον αποκαλούν χαϊδευτικά, ίσως  λόγω της φουσκωμένης από την οργή και την αποστροφή φλέβας του. Ο  Φλεβάρης  είναι ο έκπτωτος μήνας του ημερολογίου, αυτός ο οποίος στον καταμερισμό του ημερολογιακού έτους ανάμεσα στους μήνες πήρε…..»¨ο,τι περίσσεψε. Σαν να ήταν ο Βενιαμίν αυτής της δωδεκαμελούς οικογένειας στην οποία ο λόγος και οι απαιτήσεις του δεν είχαν ιδιαίτερη βαρύτητα.
    ΄Ετσι αποχώρησε μια για πάντα από το οικογενειακό συμβούλιο, έγινε ένας «πειρατής του χρόνου » που προκειμένου να αποκαταστήσει την πληγωμένη του τιμή αλλοίωσε το χρονικό κατεστημένο και σφήνωσε στο απαραβίαστο ημερολόγιο των 365 ημερών μια εμβόλιμη μέρα κάθε τέσσερα χρόνια. Φημολογείται μάλιστα ότι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού που έκανε σε αχαρτογράφητες θάλασσες, για να ανκαλύψει το ναυάγιο αυτής της έκπτωτης μέρας που δικαιωματικά του ανήκε ,έχασε το ένα του πόδι. Κάπως έτσι γεννήθηκαν και οι περιπαιχτικοί του  χαραχτηρισμοί από τους υπόλοιπους μήνες που άλλοτε τον θέλουν « κουτσοφλέβαρο » και άλλοτε «δίσεκτο». Ο ίδιος αρνήθηκε να ενταχθεί σε οποιαδήποτε εποχή . Ως εκ τούτου ,οι υπόλοιποι  τον κατέταξαν στον χειμώνα με μοναδικό κριτήριο το παγερό του βλέμμα την τελευταία φορά που τον αντίκρισαν .Κι όμως ο Φεβρουάριος δεν αποδέχτηκε ποτέ αυτήν την ιδιότητα…..
          Ως Πειρατής, που ζει και ταξιδεύει χωρίς κανόνες είναι απρόβλεπτος .¨Όπως έγραφε το τελευταίο του σημείωμα που ξεβράστηκε  στην ακτή μέσα  σ΄ένα μπουκάλι. « Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει ,καλοκαίρι θα μυρίσει…..μα αν τύχει και θυμώσει , μες στα χιόνια θα μας χώσει…»

                                Ανώνυμος Μαθητής
                           Αμαράντειος  Φεβρουάριος 2015


Υ.Γ. Ο Ανώνυμος μαθητής ,που θέλει να διατηρεί την ανωνυμία του ,μας είναι γνωστός . Είναι πολύ καλός φίλος ,συνάδελφος Δάσκαλος ,Δάσκαλος με όλη τη σημασία της λέξης . Αγαπητός στα παιδιά , που θεωρεί το «Δασκαλίκι» λειτούργημα , που το υπηρετεί με υπερβάλλοντα ζήλο. Νάσαι καλά φίλε και συνέχισε να είσαι παραγωγικός ,πάντα να προσφέρεις ,γιατί είσαι φωτεινό παράδειγμα  και τιμάς τον τίτλο « Δάσκαλος», όσο λίγοι.

                                                                
                             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου