Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

"Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΜΑΣ-ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΚΑΛΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ"




                                                                      





                                          H  Ιστορία της οργανώσεώς μας (Ι. Κακαλής)

        Αγαπητοί  μας Χωριανοί
Επί τη ευκαιρία της εκδόσεως του Λευκώματος του Συλλόγου μας « Ο Ταξιάρχης»,θέλω να εξιστορήσω εν συντομία πως ιδρύθη ,πώς έδρασε στα τριάντα περίπου χρόνια της εξαιρετικής σταδιοδρομίας του.
 Αξέχαστη θα μείνει η 14η Σεπτεμβρίου ,ημέρα του Σταυρού ,του 1922, όπου μια χούφτα χωριανοί  υπό την αρχηγία και πρωτοβουλία του τώρα προοδευτικού Προέδρου μας  Κ. Πιλληρή , ενεπνεύσθησαν την ίδρυση του Συλλόγου. Συνεκλήθησαν όλοι οι χωριανοί στο σπίτι του κ. Κ. Δημητρά  από τη Λαχανιά και αφού συζητήσαμε και ανταλλάξαμε γνώμες και σκέψεις ,κατελήξαμε εν αδελφική αγάπη  στην ίδρυση της Ροδιακής  Μεσαναγρενής αδελφότητας « Ο Ταξιάρχης».
   Η πρώτη μας σκέψη ήταν η καλλιτέρευση της υγιεινής των χωριανών μας  και απεφασίσαμε τη μεταφορά του Νεκροταφείου σε καλύτερη τοποθεσία. ¨ετσι εκτίσθη η Αγία Σοφία , Βυζαντινού ρυθμού . Το έργο αυτό εστοίχισε  25.000 δολλάρια .Μετά ο Σύλλογος ενίσχυσε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα του χωριού .Απεστείλαμε 600 δολλάρια για να αγοράσουν σιτάρι ,το οποίο θα εμοιράζετο μεταξύ των χωριανών.Μετά την απελευθέρωση εστάλησαν  600 δολλάρια δια να επουλωθούν αι πληγαί τας οποίας άφησε ο φασισμός. Επίσης απεστάλησαν άλλα 600 δολλάρια για την αγορά μιας αλωνιστικής μηχανής  στο χωριό……………………………………

     Ας είμεθα βέβαιοι ότι η αποστολή μας δεν έληξε ακόμη ,διότι έχουμε πολλά φλέγοντα προβλήματα για το χωριό μας.

                                                            Μετά πατριωτικής αγάπης
                                                              ΙΩΑΝΝΗΣ  ΚΑΚΑΛΗΣ
                                                              Αντιπρόεδρος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου