Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

"ΠΩΣ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΣΑΣ ,ΜΕ ΜΟΝΑ ΟΠΛΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ,ΕΝΑ ΣΤΥΛΟ ΚΑΙ ΧΑΡΤΙ"


                                                           





                                                              Μερομήνια

    Ο μήνας  Αύγουστος  είναι ο μήνας των καιρικών προβλέψεων όλου του χρόνου. Μικρός θυμόμουν τους γεροντότερους χωριανούς ,τον Αύγουστο να προβλέπουν τον καιρό όλου του χρόνου και να συναγωνίζονται ποιος θα βγει αληθινός.
    Σήμερα με την πρόβλεψη του καιρού ασχολείται μόνο ένας χωριανός. Ο Μιχάλης Πιζήμολας ή Maik. Είναι γεωργός ,ψάλτης , καφετζής και μετεωρολόγος…Την τέχνη την έμαθε από τους παλιότερους και τη συνεχίζει. Το μήνα Αύγουστο κρατά καθημερινά σημειώσεις και περιμένει το χειμώνα να επαληθευτεί.
-         Maik θάχει βροχές το χειμώνα ,την ΄Ανοιξη ,το ρωτάνε οι γεωργοί και αυτός ανοίγοντας τα τεφτέρια του λέει τις προβλέψεις του.
      Να λοιπόν πως μέσα στον Αύγουστο προβλέπει τον καιρό όλου του χρόνου.
Η 1η ,2η  και 3η Αυγούστου είναι για το μήνα Αύγουστο. Ανάλογα με τον καιρό των ημερών αυτών γίνεται και η πρόβλεψη.
4   Αυγούστου –Σεπτέμβριος, 5 Αυγούστου  Οκτώβριος, 6 ο Νοέμβριος,7 ο Δεκέμβριος, 8 ο Γενάρης, 9 ο Φλεβάρης , 10 ο Μάρτης , 11 ο  Απρίλης, 12 ο Μάϊος, 13  ο  Ιούνιος και 14 Αυγούστου ο Ιούλιος.
    Καθημερινά  ο Maik  καταγράφει τον καιρό της ημέρας ,βλέπει αν έχει σύννεφα και κάνει τις προβλέψεις του.
   15 , 16, 17 Αυγούστου είναι για τον Αύγουστο. Τώρα ξεκινάμε ανάποδα.
18 ο Ιούλιος, 19 ο Ιούνιος ,20 ο Μάϊος ,21 ο  Απρίλιος, 22 ο Μάρτιος , 23 ο Φεβρουάριος .24 ο Ιανουάριος ,25 ο Δεκέμβριος, 26 ο Νοέμβριος ,27 ο Οκτώβριος και 28 ο Σεπτέμβριος.
    ΄Ετσι γίνονται οι προβλέψεις του χρόνου. Θα περιμένουμε να τελειώσει ο μήνας , θα πάρουμε τις προβλέψεις του ,θα τις καταγράψουμε και θα κάνουμε αργότερα τις επαληθεύσεις μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου