Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

"ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΝ ΕΛΑΦΙΩΝ...ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ...ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΠΑΡΚΟ ΕΛΑΦΙΩΝ ΣΤΟΝ ΜΕΣΑΝΑΓΡΟ"


                                                                      





ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΝ ΕΛΑΦΙΩΝ ….ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ …..   ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ  ΠΑΡΚΟ ΕΛΑΦΙΩΝ ΣΤΟΝ ΜΕΣΑΝΑΓΡΟ

  Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για τις καταστροφές που κάνουν τα ελάφια στις καλλιέργειες των γεωργών και οι προτάσεις πέφτουν βροχή. Μέχρι και να επιτρέπεται το κυνήγι  , πράγμα που και να συζητείται δεν επιτρέπεται.
   Είμαι Μεσαναγρενός και το χωριό μου φιλοξενεί  πολλά ελάφια. Όλοι οι χωριανοί αγαπούν αυτά τα ζώα και τα προστατεύουν.  Ακόμα και οι καλλιεργητές  δεν θα πρότειναν το θάνατό τους…..με το να επιτραπεί το κυνήγι. Στο χωριό μου υπάρχει μια μεγάλη έκταση ,τα Περενά ,που κάποτε φιλοξενούσε πάνω από 10.000 κατσίκια .Η περιοχή αυτή είναι ορεινή , δεν έχει καλλιεργήσιμες εκτάσεις  και έχει το μεγάλο πλεονέκτημα,  το μεγαλύτερο μέρος της να είναι περιφραγμένο.
                                                ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ
    Η  περιοχή αυτή να γίνει πάρκο ελαφιών. Να περιφραχθεί και ο υπόλοιπος χώρος, να γίνουν  έργα για το πότισμα των ελαφιών , να υπάρχουν εργαζόμενοι που θα τα φροντίζουν , να τους παρέχουν τροφή και να γίνουν κάποιοι δρόμοι χωμάτινοι  και το πάρκο να είναι επισκέψιμο. Ο χώρος αυτός είναι πάρα πολλά στρέμματα  και δεν θα είναι φυλακή, για τα ζώα.
      Πιστεύω ότι έτσι και τα ελάφια θα ζουν ελεύθερα ,σε πραγματικό φυσικό περιβάλλον και πολλοί ξένοι αλλά και ντόπιοι, θα επισκέπτονται την περιοχή καταβάλλοντας ένα συμβολικό εισιτήριο ,που θα καλύπτει όλα τα έξοδα.
    ΑΣ ΔΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΊΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ.

                                                             ΓΙΑΝΝΗΣ  ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
                                            (BLOG   - messanagros-rhodes.blogspot.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου