Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

"Ο ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΕΣΑΝΑΓΡΟ-ΕΡΓΑΣΊΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥ 2ου ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΠΕΙΡ.ΣΧ.ΡΟΔΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ "



                                                          ΜΕΣΑΝΑΓΡΟΣ
                                                       



Κατάγομαι από ένα μικρό αλλά όμορφο χωριό, το Μεσαναγρό, που βρίσκεται 83 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη της Ρόδου. Έχει πολλές ομορφιές και  τους μοναδικούς  καταρράκτες σε όλο το νησί.


                                      ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ   ΑΓΙΟΥ  ΘΩΜΑ

                                                       



     Είναι ο Καταρράκτης του Αγίου Θωμά. Λέγεται  έτσι, επειδή βρίσκεται κοντά στο μοναστήρι του Αγίου Θωμά .Στον εορτασμό την Κυριακή μετά το Πάσχα, χιλιάδες προσκυνητές έρχονται και επισκέπτονται  τον καταρράκτη. Είναι ένα όμορφο φαράγγι,  πράσινο, με τρεχούμενο νερό  και μέσα σε αυτό ζουν πολλά είδη πουλιών και ζώων.


                            ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥ


                  
Τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς, κάποιοι που δεν σέβονται το περιβάλλον, έχουν κάνει ενέργειες που έβλαψαν το τοπίο .Κάποιοι οδηγοί φορτηγού, άρχισαν  να παίρνουν χώμα και πέτρες, σκάβοντας την πλαγιά του καταρράκτη. Οι χωρικοί  ειδοποίησαν την Κοινότητα και σταμάτησαν το σκάψιμο.    Σχετικό άρθρο γράφτηκε  και στο blog του χωριού μας (messanagros-rhodes.blogspot.gr), επικρίνοντας τους δράστες..
  
            ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟ
                                                       



       Πριν από ένα χρόνο, κάποιοι άλλοι πέταξαν από το δρόμο που είναι πάνω από τον καταρράκτη, διάφορα παλιά αντικείμενα, όπως ντουλάπια, ψυγεία, καρέκλες και άλλα αντικείμενα. Ο διάσημος σκιτσογράφος Βαγγέλης Παυλίδης, ο οποίος ζει στο διπλανό χωριό, και αγαπά αυτή την περιοχή , σε μια επίσκεψη, είδε όλα αυτά και διαμαρτυρήθηκε στις τοπικές εφημερίδες και σε τοπικό blog. (Πόρτα -www.iporta.gr -Με  τον τίτλο-Φτου σας Ρεμάλια)

                                 ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ  ΤΟΥ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ   
                          


Μόλις έμαθε το γεγονός αυτό, το Τοπικό συμβούλιο, η Εκκλησιαστική Επιτροπή και ο Πολιτιστικός Σύλλογος, όρισαν μια εξόρμηση  Κυριακή , για να καθαρίσουν τον καταρράκτη. Βοήθησαν  πολλοί  κάτοικοι και όλα τα σκουπίδια  απομακρύνθηκαν.  Ο Καταρράκτης επέστρεψε στη φυσική του κατάσταση και οι επισκέπτες μπορούν  να απολαύσουν το πανέμορφο τοπίο. Αποφασίστηκε οι χωριανοί να επισκέπτονται τακτικά τον καταρράκτη και να τον προσέχουν  , σαν τα μάτια τους.

                                       ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ
                                                      



       Σήμερα Καταρράκτης μας είναι πεντακάθαρος,  τα νερά τρέχουν  κρυστάλλινα, τα δέντρα είναι καταπράσινα, τα πουλιά κελαηδούν χαρούμενα και οι επισκέπτες  έρχονται να απολαύσουν και να θαυμάσουν το υπέροχο τοπίο.

                 ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΩΜΑ

                                                        



                                             
      Την Κυριακή μετά το Πάσχα, του Αγίου Θωμά, όλοι οι προσκυνητές που έρχονται στη γιορτή , θα περάσουν από τον καταρράκτη. Χαίρομαι και καμαρώνω και  καλώ όλους τους φίλους μου να έρθουν  να τον δουν.


                            ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ

                                                   



Το χειμώνα ο καταρράκτης  είναι στις δόξες του .Βρέχει βλέπετε. Τα καλοκαίρια όμως αρκετές φορές στεγνώνει, αλλά δε χάνει την ομορφιά του



                        ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ  ΛΙΜΝΟΥΛΑ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ

                                            

                   



  Στη ρεματιά του σχηματίζονται λιμνούλες και εκεί ζουν βατράχια ,χελώνες ,μικρά ψαράκια και σβήνουν τη δίψα τους λαγοί, κατσίκια ,πουλιά και πέρδικες.
Ο ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΛΈΝΕ ΟΙ ΧΩΡΙΑΝΟΊ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου