Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

" Η ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΡΟΔΟΥ 1947-1991"







 Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του τελευταίου Διευθυντή της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ρόδου Γιάννη Καλιοτζή , με τίτλο
                            " Η ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΉ ΑΚΑΔΗΜΊΑ ΡΟΔΟΥ 1947-1991"

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο

                                               Παρασκευή 31 Ιανουαρίου και ώρα  18.00

"ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ"




                                         Γιάννης  Καλιοτζής


Προσωπικά, είχα την τύχη  να συνεργαστώ με το κ. Γιάννη Καλιοτζή  στην Παιδαγωγική Ακαδημία Ρόδου. Ως Διευθυντής  της Σχολής ο κ. Καλιοτζής και ως δάσκαλος  εγώ στα Πρότυπα Σχολεία της Ακαδημίας.
   Ήταν ένας άριστος Διευθυντής, καταρτισμένος  ,γνώστης των Παιδαγωγικών ,συνεργάσιμος ,αλλά πάνω από όλα άνθρωπος. Αγαπούσε τα παιδιά  και του άρεσε η διδασκαλία  στην τάξη. Ως φυσικός ,αγαπήθηκε από τα παιδιά των Προτύπων  ,για τα  πειράματά του ,που γοήτευαν τα παιδιά και τα έκανε να αγαπήσουν το μάθημα της Φυσικής. Στην τάξη μου ,είχε έρθει πολλές φορές να διδάξει Φυσική με το δικό του τρόπο και πάντα μας συνάρπαζε  και μας  καθοδηγούσε.
      Ήταν ο τελευταίος Διευθυντής της Σχολής και θυμάμαι την αγωνία του για το υλικό  και για τη συγγραφή  της ιστορίας της Ακαδημίας. Μέρες και νύχτες  εργαζόταν να ταξινομήσει το υλικό, να βρει στοιχεία ,φωτογραφίες  και πληροφορίες. ¨Ολο το καλοκαίρι τη χρονιά εκείνη, δούλευε για το σκοπό αυτό. Συνέχισε και αρκετό διάστημα  ακόμη ,.μέχρις  ότου ολοκληρώσει το βιβλίο του.

      Κύριε Γιάννη ,ως Ροδίτης που αγάπησα την Παιδαγωγική Ακαδημία ως δεύτερο σπίτι μου , που αποφοίτησα  από τη Σχολή της και που μέσα στο κτήριο αυτό έζησα 27 χρόνια ,24 ως δάσκαλος ,Διευθυντής στα Πειραματικά και Συντονιστής   και 3 χρόνια ως φοιτητής  ,σας ευχαριστώ  για τη συγγραφή της ιστορίας της Σχολής , μιας Σχολής που ανέδειξε χιλιάδες δασκάλους  και από τα Πρότυπα Σχολεία της  αποφοίτησαν άριστοι μαθητές. Χάρη σε σας ,που γράψατε την ιστορία της Ακαδημίας , η Ακαδημία ζει  και θα ζει και οι νέες γενιές θα μαθαίνουν την προσφορά της και την ιστορία της.
  
                                  Χίλια ευχαριστώ από όλους μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου