Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

'' ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ-ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟ , ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΟΥ ΤΑΞΙΑΡΧΗ"







       ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ-ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟ ,ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΟΥ 
 
                                                         ΤΑΞΙΑΡΧΗ


     Όταν   συνταξιοδοτήθηκε  ο Μακαριστός  Παπα-Ματθαίος  ,είχε ένα παράπονο. Ο Ταξιάρχης ,ο Πολιούχος του χωριού, που πιστά και άξια υπηρέτησε ,δε λειτουργιόταν τακτικά.   Δεν πρόλαβε να δει τον αντικαταστάτη του. Το όνειρό του πραγματοποιήθηκε με τον καλύτερο τρόπο ,όταν στις 30 Σεπτεμβρίου ,χειροτονήθηκε  ιερέας του Μεσαναγρού ,ο Παπα-Αγαθάγγελος. 
    Σαν σήμερα  30 του Σεπτέμβρη ,πριν ένα χρόνο, ο Μεσαναγρός   γιόρταζε. Μαζί του και πλήθος κόσμου που ήρθε να παρακολουθήσει τη χειροτονία του καινούριου μας Παπά.
   Ο Παπά Αγαθάγγελος , κατάγεται από το Γεννάδι ,είναι κοντοχωριανός και γνώστης της Νότιας Ρόδου. Είχα τη χαρά και την τύχη ,πολλές φορές στην εκκλησία του Ευαγγελισμού να τον παρακολουθήσω ,όντας τότε Διάκονος. Η διαίσθησή μου ,μού έλεγε  ότι ο άνθρωπος αυτός θα είναι ο Παπάς μας. Η ημέρα της χειροτονίας του ,μας έχει μείνει αξέχαστη .¨Ολοι οι Μεσαναγρενοί ,αλλά και πλήθος κόσμου από όλο το νησί ,παρευρέθηκε στη χειροτονία του.

     ¨Ολο αυτό το διάστημα , ένα χρόνο, κάθε Σαββατοκύριακο , εκκλησιάζομαι ,συζητώ μαζί του και ανταλλάσσουμε απόψεις. Είναι ανοιχτός σε κάθε σκέψη , σε ακούει ,συζητά ,  συμβουλεύεται και  θέλει να του ασκείται καλόπιστη κριτική.

     Στον ένα χρόνο κατάφερε πολλά. Ο Ταξιάρχης κάθε Κυριακή  γεμίζει από κόσμο και πολλοί που δεν εκκλησιάζονταν τακτικά, δίνουν το παρόν κάθε Κυριακή. Κάθε Κυριακή ,μετά το Ευαγγέλιο ,το κήρυγμά του σε συναρπάζει , σε καθηλώνει και χαίρεσαι να τον ακούς. Στην εκκλησία επικρατεί ησυχία και  σεβασμός στο χώρο  .

  ΄Εχει επισκεφθεί όλα τα Μοναστήρια ,16 Εκκλησιές και Μοναστήρια έχει το χωριό και μαζί με την Εκκλησιαστική Επιτροπή , με την οποία συνεργάζεται άψογα , προσπαθούν  να συντηρούνται  και να είναι σε καλή κατάσταση.

     Κατάφερε να εμπνεύσει σε όλους μας  ,τη συμμετοχή σε δράσεις , για τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων. ΄Ηδη εντός λίγων ημερών ,ξεκινάμε από τα Πλακιά, μια παλιά ,παραδοσιακή πηγή ,η οποία θα ξαναζωντανέψει.

   Θα μπορούσα να γράψω ακόμα πολλά. Η σεμνότητα και η μετριοφροσύνη του Παπά Αγαθάγγελου, δε μου το επιτρέπουν.

   Τελειώνοντας θα ήθελα να του ευχηθώ υγεία , οικογενειακή ευτυχία  ,κουράγιο για το έργο που επιτελεί  και να είναι σίγουρος, ότι οι Μεσαναγρενοί ξέρουν να ξεχωρίζουν  και να τιμούν αυτούς που αξίζουν.

                    ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ  ΠΑΠΑ  ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΕ   ΜΕ  ΥΓΕΙΑ

                                                     Ο  Παπα- Αγαθάγγελος                                               
 Χειροτονία Παπα-Αγαθάγγελου
 Χειροτονία Παπα-Αγαθάγγελου
 Παράδοση παραδοσιακού Πολυελαίου
 Γιορτή Φώτων
 Επίσκεψη στην Αγία Βαρβάρα
 Ο παραδοσιακός πολυέλαιος τοποθετείται στην εκκλησία
                                                                                                                                                                                                                                 Μ. Παρασκευή- Αγιος Θωμάς
Ο δρόμος προς Πλημμυριανή. Ο Παπα-Αγαθάγγελος παρόν στο καθήκον

 Γιορτή Παναγιάς .Περιφορά Επιταφίου
 Γιορτή Χρυσοβαλάντου
 Τελευταίοι Χαιρετισμοί
 Γιορτή Σκιαδενής
 Επίσκεψη στην Αγία Παρασκευή


   Τηρήθηκε το έθιμο ,μετά από πολλά χρόνια να μεταφέρεται με τα πόδια από Λαχανιά , η Παναγιά Σκιαδενή.
       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου