Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

" Οδοιπορικό στα μέρη που κάηκαν.Περιοχή Αρνίθας-2-"




    ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ  ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΚΑΗΚΑΝ –ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΡΝΙΘΑΣ
                                          (ΜΕΡΟΣ  2ο)


      Κατηφορίζοντας από τα Μεσαναγρενά  προς Αρνίθα , βλέπεις όλη την περιοχή του χωριού. Παλιά αντίκριζες ένα όμορφο , καταπράσινο τοπίο ,αν και αρκετά μέρη είχαν ξανακαεί . Το θέαμα σήμερα είναι αποκρουστικό. Μια μαυρίλα εξαπλώνεται παντού. Τα πάντα  έχουν καεί. Ακόμα πού και πού έβγαιναν καπνοί και η μυρωδιά του καμένου  είναι έντονη. Η Περιοχή της Χαλατής είναι και αυτή κατάμαυρη. Δέντρα καμένα ,καπνίλα και στάχτη που αιωρείται και σου τσούζει τα μάτια.
   Ξαφνικά μια όαση μέσα στην έρημο. ¨Ενας ελαιώνας που γλίτωσε από τη μανία της φωτιάς, φαντάζει  σαν να βρίσκεται κάπου αλλού. Κοντά και γύρω από το χωριό Αρνίθα ,τα πάντα καμένα. Το χωριό βρίσκεται περικυκλωμένο από ένα αόρατο εχθρό με χρώμα κατάμαυρο ,που η κατοχή του θα κρατήσει αρκετά.
   Η ζωή  των κατοίκων του χωριού , για αρκετό διάστημα θα είναι δύσκολη. Οι βροχές το Χειμώνα  , η έντονη μυρωδιά του καμένου ,το αποκρουστικό θέαμα ,σίγουρα θα επιδράσουν στη ζωή τους. Χρειάζεται κουράγιο και αρκετή δύναμη ,κάθε μέρα ,να αντικρίζεις αυτό το τοπίο και να υφίστασαι τις συνέπειες του ,χωρίς να φταίεις.
     Κάτι πρέπει να γίνει και μάλιστα σύντομα, πριν ξεκινήσουν οι βροχές. 


                                                         
















                                                            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου