Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

" Και το Μεσαναγρό έπληξε η χθεσινή φωτιά...."




                                                            
 " Φωτιά παντού,κατακαίει τα πάντα. Σάββατο βράδυ στο Μεσαναγρό"
 " Η ατμόσφαιρα αποπνικτική"
 "Το μέτωπο μεγάλο"
 " Πολλά στρέμματα ε΄γιναν στάχτη"
 " ΟΙ Μεσαναγρενοί με επικεφαλής τον Παπα-Αγαθάγγελο ,παρακολουθούν τη φωτιά"
 " Η καταστροφή μεγάλη ,από όλες τις πλευρές"
 " Κόλαση...."
 " Τα αεροπλάνα βοήθησαν σημαντικά"

"Ο Εσπερινός στην Οσία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου ,έγινε με φόντο τη φωτιά και τους καπνούς"




       ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΣΑΝΑΓΡΟ ΕΠΛΗΞΕ Η ΧΤΕΣΙΝΗ ΦΩΤΙΆ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΡΙΟ


     Η φωτιά που ξεκίνησε από την ΄Ιστριο έπληξε και το Μεσαναγρό. Κατά τις 7 το απόγευμα οι πρώτες φλόγες έκαναν την εμφάνισή   τους στη θέση Περενά. Η περιοχή αυτή βρίσκεται απέναντι από το χωριό και είναι κτηνοτροφική ζώνη. ¨Ολο το βράδυ η φωτιά έκαιγε  και η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική. Η φωτιά ξεκίνησε λίγο πιο κάτω από το Αιολικό πάρκο Μεσαναγρού και έφτασε μέχρι τα σύνορα με το Γεννάδι, πάνω  από τη λιμνοδεξαμενή.
      Το χωριό επισκέφθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χατζηδιάκος , ο Αντιδήμαρχος κ. Παλαιολόγου  και κατά τις 12 τα μεσάνυχτα ,ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Κύριλλος, ο οποίος έμεινε αρκετή ώρα στο χωριό και συνομίλησε  με τους χωριανούς ,παρακολουθώντας την πορεία της φωτιάς.  Το πρωί της Κυριακής 4 αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο .κάνοντας συνεχώς ρίψεις νερού ,κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά και να την περιορίσουν.
    Το ευτύχημα είναι ότι ο αέρας ήταν ευνοϊκός και έτσι το χωριό δεν κινδύνεψε. Κινδύνεψαν όμως τα διπλανά χωριά Αρνίθα και Βάτι. Κακή πληροφόρηση κάποιων μέσων ενημέρωσης ,έφεραν τον ¨Αγιο Θωμά Μεσαναγρού να κινδυνεύει.
   Φεύγοντας σήμερα από το χωριό η φωτιά είχε σβήσει ,αλλά ο καπνός και τα αποκαϊδια  ,τα καμένα δέντρα και γενικά η καταστροφή ,μου μαύρισαν την ψυχή. Η περιοχή έχει καεί αρκετές φορές από ασυνείδητους  ,οι οποίοι πάντα μένουν ατιμώρητοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου