Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

" Ελάτε στην Παναγιά Σκιαδενή , που γιορτάζει αύριο"



                                                 





Αν δεν έχετε ξανάρθει στην Παναγιά  Σκιαδενή που γιορτάζει αύριο ,Σάββατο 8 του Σεπτέμβρη ,ελάτε  και η επίσκεψη αυτή θα σας μείνει αξέχαστη .
Για να έρθετε στο Σκιάδι θα διασχίσετε σχεδόν όλο το νησί . Μπορείτε να έρθετε και από τις δυο πλευρές του νησιού, τόσο από τη Δυτική ,όσο και από την Ανατολική., Από τη Δυτική θα φθάσετε στην Απολακκιά ,θα διασχίσετε τον παραλιακό δρόμο Απολακκιάς –Κατταβιάς και στη μέση σχεδόν ,θα στρίψετε αριστερά και θα ανεβείτε στη Μονή ,που δεσπόζει στους πρόποδες του βουνού Σκιάδι.
Από την Ανατολική πλευρά ,φθάνετε στο Γεννάδι, στρίβετε δεξιά ,περνάτε το Βάτι, Απολακκιά ,τον παραλιακό προς Κατταβιά ,που θα σας οδηγήσει στη Μονή.
Από το Γεννάδι προχωρείτε προς Κατταβιά ,διασχίζετε τον παραλιακό προς Απολακκιά και φθάνετε στη Μονή.
¨Ένας άλλο δρόμος ,πιο γραφικός και εντυπωσιακός, που οδηγεί στη Μονή, περνά από Γεννάδι , Λαχανιά ,Μεσαναγρό και από εκεί στη Μονή. ΄Ολοι οι δρόμοι είναι με άσφαλτο και καλοί.
Την Παρασκευή ,παραμονή , θα τελεστεί Εσπερινός και θα ακολουθήσει γλέντι ,μέχρι τις πρωινές ώρες. Το πρωί του Σαββάτου ,ανήμερα , τελείται η Θεία Λειτουργία ,χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρόδου κ,κ, Κυρίλλου, γίνεται περιφορά της εικόνας και ακολουθεί γεύμα σε όλους τους προσκυνητές . Οι μάγειροι του Σκιαδιού ,όπως τους έχω ονομάσει, θα μαγειρέψουν το περίφημο «μακαρουνάκι με κατσίκα». Τις κατσίκες προσφέρουν βοσκοί από τα γύρω χωριά.
  Ελάτε λοιπόν στο Σκιάδι και πιστέψτε με ,η επίσκεψη ,προσκύνημα ,θα σας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου