Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

"Την Κυριακή 30 του Σεπτέμβρη,όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Μεσαναγρό"


                                                     





                   Την Κυριακή όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Μεσαναγρό

Κοσμοσυρροή αναμένεται την Κυριακή στο Μεσαναγρό ,λόγω της χειροτονίας του Διάκου Αγαθάγγελου σε Ιερέα. Θα παραστούν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου κ.κ. Κύριλλος, αρκετοί κληρικοί , Βουλευτές του Νομού ,ο Περιφερειάρχης, ο Δήμαρχος , Αντιδήμαρχοι και πλήθος Κόσμου.
Οι κάτοικοι των γύρω χωριών , Γενναδενοί , διότι ο Διάκος κατάγεται από το Γεννάδι, Φανενοί, συγχωριανοί της συζύγου του και πολλοί άλλοι.
Η Εκκλησιαστική Επιτροπή  ,με τη βοήθεια του Τοπικού Συμβουλίου ,του Δήμου και του Πολιτιστικού Συλλόγου ,προετοιμάζονται ούτως ώστε ,όλα να είναι έτοιμα για την Κυριακή .
Μετά τη χειροτονία, θα ακολουθήσει δεξίωση στο Πολιτιστικό Κέντρο και γεύμα ,για όλους τους φιλοξενούμενους.
  Κάνουμε έκκληση σε όλους τους Μεσαναγρενούς που διαμένουν στη Ρόδο , να έρθουν στο χωριό ,για να παραστούν στη χειροτονία, αλλά και να βοηθήσουν ,για να εξυπηρετηθούν όλοι οι φιλοξενούμενοι.΄ Ηδη αρκετές γυναίκες του χωριού  ,φτιάχνουν διάφορα φαγητά και γλυκά ,πέρα από το μακαρουνάκι με κατσίκα ,που ετοιμάζει η Εκκλησιαστική Επιτροπή.
Είναι γνωστή η θρησκευτικότητα των Μεσαναγρενών από τα παλιά χρόνια και η φιλοξενία τους. Υπενθυμίζουμε ότι στο χωριό υπάρχουν 16 εκκλησιές και Μοναστήρια , εκτός από τα ερείπια αρκετών εκκλησιών –παλαιοχριστιανικών χρόνων-.
Όλοι οι δρόμοι λοιπόν οδηγούν στο Μεσαναγρό. Πιστεύουμε ότι όσοι έρθουν ,θα μείνουν ευχαριστημένοι και θα περάσουν μια αξέχαστη μέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου