Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

"Αμαράντειος Σχολή- 100 χρόνια ζωής "


Ήταν το τρίτο βράδυ των εορταστικών εκδηλώσεων ,που διοργάνωσε το Σχολείο της Αμαραντείου. Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στους ευεργέτες της Σχολής  και στους μαθητές που αποφοίτησαν στο σχολείο. Είχα την τύχη να παρευρεθώ και να νιώσω πρωτόγνωρα συναισθήματα. Ένιωσα πώς τιμούν τους ευεργέτες τους κάποιοι άνθρωποι και πώς αγαπούν το σχολείο τους ,άνθρωποι ,που αποφοίτησαν  χρόνια πριν.
 " Ο κόσμος πολύς ,τίμησε τις εκδηλώσεις"
 " Η Διευθύντρια του Σχολείου καλωσορίζει τον κόσμο"
 " Ο Διευθυντής εκπαιδευσης ,παρών "
 " Ο Δημοσιογράφος κ.Ζαχαριάδης αφηγείται τα χρόνια που έζησε στη Σχολή"
 " Ψυχή της εκδήλωσης ο Δάσκαλος Δ. Παπαδόπουλος.Κάποιοι άνθρωποι σημαδεύουν τα γεγονότα"

 " Απόφοιτοι της Σχολής διηγούνται κάτι από τη ζωή τους στη Σχολή.






  Η βραδιά ξεκίνησε με ομιλία της Διευθύντριας του Σχολείου, του Διευθυντή Εκπαίδευσης και κατόπιν ο Δημοσιογράφος κ. Ζαχαριάδης , αφηγήθηκε τα χρόνια που έζησε στο σχολείο αυτό. Το λόγο πήραν και άλλοι μαθητές του Σχολείου  που αφηγήθηκαν  πώς πέρασαν τα σχολικά τους χρόνια , με λόγια απλά και παραστατικά. Στα πρόσωπα όλων ήταν έκδηλη η συγκίνηση  και η νοσταλγία. Προβλήθηκε ταινία  με την ιστορία της Σχολής από το 1912 μέχρι σήμερα ,που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών και στο τέλος τα χειροκροτήματα ,ήταν το επιστέγασμα της όλης προσπάθειας.
   Δυστυχώς η βροχή που άρχισε να πέφτει διέκοψε τη συνέχεια .
Συγχαρητήρια στη Διευθύντρια του Σχολείου , στο Εκπαιδευτικό Προσωπικό, στο Σύλλογο Γονέων και στο Σύλλογο αποφοίτων ,που κατάφεραν να μας κάνουν να ζήσουμε μια ιστορία 100 χρόνων  , σε ένα απόγευμα. Προσωπικά ως εκπαιδευτικός νιώθω περήφανος ,γιατί παρά τις αντίξοες συνθήκες που περνά η χώρα ,οι ΔΑΣΚΑΛΟΙ , συνεχίζουν να είναι πραγματικοί ,ΔΑΣΚΑΛΟΙ .   Σας ευχαριστώ συνάδελφοι , για την όμορφη βραδιά που μου χαρίσατε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου