Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

" Οι δκυο κατσικάρηες"της Ιωάννας Πολυχρονά"

" Καλυθιές 1943"


Παρακολουθώντας διάφορες ιστοσελίδες ,δεν υπάρχει ημέρα που να μην σταθώ στην ιστοσελίδα του εξαίρετου συναδέλφου, Κωστή Πολυχρονά, από τις Καλυθιές ,με τον τίτλο" Καμαρίτσες. Αξίζει να παρακολουθούμε τις ιστοσελίδες αυτές ,που προσπαθούν να διασώσουν ,ότι απόμεινε από την Παράδοσή μας. Σήμερα η κυρία Ιωάννα Πολυχρονά , μας έστειλε ένα διάλογο στη "γλώσσα" των Καλυθιών,που αξίζει τον κόπο να διαβάσουμε. Πολλές από τις λέξεις είναι οι ίδιες με του Μεσαναγρού ,άλλες όχι .Συγχαρητήρια σε αυτούς τους ανθρώπους ,που ασχολούνται με την παράδοση .Ο ίδιος διάλογος είναι δημοσιευμένος και στην ιστοσελίδα "Καμαρίτσες" Επιμένουμε να επισκεφθείτε αυτήν την ιστοσελίδα . Αξίζει τον κόπο.....

Καλό μήνα, Γιάννη!
Σήμερα έγραψα ένα σύντομο αστειο και νοηματικό διάλογο. Νομίζω μου βγήκε πολύ επίκαιρος. Αν μοιάζει με τα μεσαναγρενά, ανάρτησε τον, για να φανεί και η “γιαρενική” μας σχέση.
Τον έχω στις “Καμαρίτσες”.

Κειδά στου Χωρίτη παντύχνουνται δκυο κατσικάρηες.

-Πού κόφτεις τσα βκιαστικός; Κατάκατσε να δούμε, αν έβρουμεν την άκρια.
-Πρε, μυία σε τσίμπησε ; Ξάφης με κι έχω τα ζωντανά άσκιαστα!
-Εχεις κόμα τράτος. Ο ήλκιος είναι πάνω και ξαπάνω!
-Ασσέ! Χάτε να δούμε για τι με λικοτείς.
-Εσύ τοχ χαβάσ σου! Πρε, εν ε δκιαβάζεις , εν κούεις; Εφτιάξασιν καμιάν τριανταρκιά κόμματα και καλούμ μας την Κερεκή, α πάμεν να ψηφίσουμεν.
- Ωωωω, που να ‘χει α ανάκτηση! Πάλε, πρε, τα ίδκια; Επετάξασ σε κανά κομματσούλλdι και ξαννοίεις α με καταφέρεις; Εν ε ντρέπεσαι , μωρή μαϊμούνα, τα μούτσουνά σου;

Ο διάλογος είναι επίκαιρος......










1 σχόλιο:

  1. Καλημέρα, Γιάννη!
    Ευχαριστώ πολύ για τα επαινετικά σου σχόλια. Το ίδιο έχω να πω και για τη δικιά σου ιστοσελίδα που είναι θησαυροφυλάκιο της μεσαναγρενής έκφρασης και του μεσαναγρενού ίδρου.
    Το όνομα της Ιωάννας αναφέρεται μόνο σαν μεταφορέας του email.
    Συνεχίζουμε " να ξεσκάλλdουμεν τις ρίζες" της παράδοσής μας, γιατί νομίζω η καλύτερη αξιοποίηση ελεύθερου χρόνου είναι η πολιστική προσφορά. Η αποζημίωσή μας είναι το απλό "αντίερο"(αντίδωρο)!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή