Κυριακή 22 Απριλίου 2012

" Με λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή κόσμου από όλο το νησί της Ρόδου,γιορτάστηκε ο Άγιος Θωμάς Μεσαναγρού"

" Περιφορά της εικόνας του Αγίου Θωμά"

" Η Παναγιά Σκιαδενή φτάνει στον ΄Αγιο Θωμά"



"Από αριστερά ο Πρόεδρος του Διαμερίσματος Κρεμαστής Ν.Κεφαλάκης ,Ο Δήμαρχος Ρόδου Στ. Κουσουρνάς,ο Αντιδήμαρχος Μ. Σαββής και ο Πρόεδρος του Τοπικού Μπ. Λάμπρου,οδεύουν προς τον Καταρράκτη"





" Ο περίφημος καταρράκτης του Αγίου Θωμά. Σήμερα τον επισκέφθηκαν χιλιάδες άνθρωποι"








" Ο χώρος φανταστικός "









" Ο Κόσμος πολύς"











" Το ψητό στις δόξες του"














" Ο χορός καλά κρατεί. Η ορχήστρα απίθανη ανάσταινε και νεκρούς"













" Οπαπα-Γεώργιος Μάτσης και ο ψάλτης Μ. Πιζήμολας ,με τις μελωδικές φωνές τους μάγεψαν"

















" Οι χορευτές πολλοί και όλοι καλοί"



















" Περιφορά της εικόνας του Αγίου Θωμά"





















" ΟΙ πιστοί παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία με ευλάβεια"























" Τα πάντα στην εντέλεια χάρις στην Εκκλησιαστική Επιτροπή"

























Με λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή κόσμου από όλο το νησί της Ρόδου, γιορτάστηκε ο ¨Αγιος Θωμάς Μεσαναγρού.

Ο καλός καιρός βοήθησε να παρευρεθεί πολύς κόσμος στο πανηγύρι του Αγίου Θωμά. Τα τελευταία δύο χρόνια ο καιρός ήταν βροχερός και η συμμετοχή του κόσμου μικρή. Φέτος με καλό καιρό ,ο ΄Αγιος Θωμάς γνώρισε μέρες παλιάς δόξας.
Από νωρίς, άνθρωποι από όλο το νησί ,με κάθε μέσο ,ήρθαν στον ΄Αγιο Θωμά να προσκυνήσουν και να διασκεδάσουν. Ιδιαίτερα ήρθαν πολλοί άνθρωποι από την πόλη της Ρόδου, την Κρεμαστή ,Καλυθιές, Αφάντου και από τα γύρω χωριά.
Από τις Καλυθιές επικεφαλής ήταν ο παλιός ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα Καλυθιών και της Ρόδου ,ο Λευτέρης ο Σταυρής και ο Λαογράφος ,δάσκαλος, Πολυχρονάς Κώστας.
Και επειδή σε λίγες μέρες έχουμε και εκλογές , οι υποψήφιοι δεν ξέχασαν τα παλιά και σχεδόν οι περισσότεροι από όλα τα κόμματα ,ήρθαν στον ¨Αγιο Θωμά να προσευχηθούν και προς « άγρα ψήφων».
Τέλος παρευρεύθησαν , ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Στάθης Κουσουρνάς ,οι Αντιδήμαρχοι κ. Μανόλης Σαββής και Παλαιολόγου Μιχαήλ και ο Πρόεδρος του Διαμερίσματος Κρεμαστής κ. Νίκος Κεφαλάκης. Οι παραπάνω ,μαζί με τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου κ. Μπάμπη Λάμπρου , επισκέφθηκαν τον Καταρράκτη ,συζητώντας για μελλοντική αξιοποίησή του.
Το πρωί τελέστηκε η Θεία Λειτουργία ,ακολούθησε γλέντι ,με μια καταπληκτική ορχήστρα που ανάγκασε πολλούς να χορέψουν .Ο χώρος ήταν γεμάτος από κόσμο και οι ευχές έδιναν και έπαιρναν. Το απόγευμα ήρθε η Παναγιά Σκιαδενή στο χώρο του πανηγυριού και ακολούθησε δέηση και οι πιστοί ασπάστηκαν την εικόνα.
Συγχαρητήρια στην Εκκλησιαστική Επιτροπή ,στα παιδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου ,στον Πρόεδρο του Τοπικού ,για τις προσπάθειές τους .
Και του χρόνου να είναι καλύτερα…

2 σχόλια:

  1. http://kalithieskamaritses.blogspot.com/
    Χρόνια πολλά!
    Δείτε τη σημερινή ανάρτηση που είναι αφιερωμένη στη Μεσαναγρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την πρωτοβουλία και την οργάνωση της εκδρομής στο μοναστήρι του Αγίου Θωμά είχε ο πολιτιστικός σύλλογος Καλυθιών "Ο Φάρος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή